Tavaszi feladatlapok

csütörtök, március 07, 2013

Hamarosan itt van az iskolai jelentkezések, beiratkozások ideje. A nagycsoportos gyerekek szülei - úgy tapasztalom - egyre jobban szoronganak, izgulnak a rájuk és a gyerekekre váró nagy változás miatt. Ezek a félelmek sokszor abból adódnak, hogy nem tudják, melyik iskolát, melyik tanítónénit válasszák, hiszen mindenki a legjobbat szeretné a gyermekének. Kisebb községben, faluban egyszerűbb a dolog, hiszen ahol egy iskola van, ott nem is kell ezen gondolkodni. Ráadásul ahol mindenki ismeri egymást, ott a tanító néni sem idegen a gyerekek számára. Iskolába lépés idején a legfontosabb, hogy (ugyanúgy, mint az óvodakezdésnél) mi szülők is inkább örömmel, kíváncsisággal várjuk az iskolakezdést! Ha a gyerekünk azt látja rajtunk, hogy szorongunk, félünk a változástól, akkor valószínűleg ő is így fog viselkedni. Megnyugtatásul játsszunk néha iskolásdit! Legyünk mi a tanító néni és rajzoljunk egy füzetbe vonalakat, karikákat, amiket megpróbálhat folytatni. Ha igyekszik, odafigyel, dicsérjük meg, még akkor is ha dülöngélnek a vonalak, vagy a karikák inkább tojásra hasonlítanak! Matematika óra gyanánt pedig megoldhatjuk az alábbi feladatlapokat. Aztán a tornaóráról se feledkezzünk el: irány ki az udvarra kergetőzni, biciklizni!
Itt is találsz még nyomtatható feladatlapokat!



Színezd ki azt virágcserepet, amelyikben a legtöbb virág van! Rajzolj mindegyik cserépbe még virágot, hogy ugyanannyi legyen!


Keresd meg mindegyiknek a párját!



Rajzolj minden felhőhöz még esőcseppeket úgy, hogy minden felhőnél tíz esőcsepp legyen!



Folytasd a váza díszítését a megadott minta alapján!




 Színezd ugyanolyanra az egyforma virágokat!




Számláld meg, mennyi virág van a virágcsokrokban! Rajzolj annyi pöttyöt alájuk, amennyi virágot számláltál! Melyikben  van a legtöbb virág?




Letöltés

Nyomtatható feladatlapokat és játékokat találsz ezen az oldalon.
Az iskolaérettséggel kapcsolatban még itt találsz információkat!
Tavaszi játék- és foglalkozási ötletekért pedig kattints ide!

You Might Also Like

0 megjegyzés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images