Húsvéti tojás ötletek

hétfő, március 25, 2013

A mi ovinkban húsvét előtt mindig tartunk egy szülőkkel közös tojásfestő délelőttöt. Amíg erre készülünk sok-sok ötletet keresgélünk, mert szeretnénk minden évben más technikákkal megismertetni az anyukákat, apukákat. Most a legújabb felfedezésünk a tojáshéj mozaikkal díszített tojás, amit feltétlenül ki szeretnénk próbálni. Úgy tervezzük, hogy készítünk még tojást szalvétatechnikával, valamint különböző színes szalagokkal díszítve és természetesen nem maradhat el a hagyományos levélke-rátétes, harisnyába kötözött festett tojás sem. A tojásfestésen kívül készülünk még egyéb barkácsolással, például barikás képpel, amit vattadarabokkal lehet díszítgetni, meg pomponból készült kiscsibével. Remélem sikerül majd sokat fotóznom a nagy munka közben (ez nem mindig egyszerű), de addig is nézegessetek pár kedvcsináló képet!




A befestett tojásokra csak egyszerűen mindenféle mintát kell rajzolni alkoholos filccel. Ez a gyerekeknek is tetszeni fog! Kicsiknek a legegyszerűbb a pöttyözés, nagyobbak már próbálkozhatnak virággal, szívecskével.


 
Szalvétatechnikával készült tojások 



Ez is nagyon egyszerű! Az ügyesebbek már segíthetnek kivágni a pipi részeit.

Próbáltátok már a tojás két felét különböző színű festékbe mártani? Én még nem, de most ki fogom próbálni, mert nagyon szép!
Ha nincs időd festeni...


Az iskolába készülő kicsik imádni fogják, ha a saját nevüket látják viszont a tojáson. 
Betűmatricát papírboltban kaphatsz!
Ha van otthon lyukasztó, lyukaszthattok öntapadós papírból pöttyöket, amit festés után levehettek a tojásról. Így még számolhattok is a pöttyös tojásokkal. Pöttyöket általában a betűmatricás lapokon is találtok.

Ezt a technikát is gyerekeknek találták ki! A beragasztózott tojást csak meg kell hempergetni a papírdarabokkal teleszórt tálkában (konfetti is jól jön ilyenkor).
A mintalyukasztót még én sem használtam tojásdíszítésre, pedig milyen szépen mutat!
Szerintem az ibolyát hamar le lehet préselni, gondolom elég 1-2 nap, mire szépen kisimul és megszárad. Aztán már mehet is a tojásra!

Időzavarban: írj feliratokat a tojásokra! Ha nem tudsz beszerezni ilyen sokféle tojást, fröcskölj némelyikre fogkefével festéket, így kicsit más lesz, mint a többi.


Ez is egy gyors ötlet, mégis aranyos. A mozgó szemek nem is olyan drágák és a gyerekeknek biztosan tetszeni fog.



A szalvétatechnikánál olyan mintát válasszatok, amit a gyerekek könnyedén körbe tudnak vágni, mert a szalvétával amúgy is nehéz dolgozni, hiszen nagyon vékony, elhajlik a gyerekek keze alatt. Egy ötlet: csomagolópapírból is vághattok mintákat, az kicsit könnyebben megy nekik.

Képek forrása: www.livingathome.de
                        www.kidsweb.de



You Might Also Like

0 megjegyzés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images