Húsvéti dekorációk

hétfő, március 18, 2013

A különböző ünnepekre készülődést körülbelül két héttel az ünnep előtt szoktuk elkezdeni az óvodában. A kisgyerekeknek ez egy nagyjából belátható időtartam, bár a pici ovisoknak ez is nagyon hosszú. Tíz napot még meg tudnak számolni a kezükön, a nagyobbaknak pedig meg tudjuk mutatni a naptárban, mennyi napot kell még áthúzni, amíg eljön a nyuszi. Persze ilyenkor már nagy lelkesedéssel kapcsolódnak be mindenfajta tevékenységbe, ami a húsvétról szól. Nyuszis,  tyúkos, kiscsibés dekorációkat készítünk, papírból kivágott tojásokat díszítünk, húsvéti verseket tanulunk, torna foglalkozáson versenyezünk, melyik nyuszi ugrik nagyobbat, és természetesen az alvás előtti mese is nyuszikról szól. Ha időtök engedi varázsoljatok otthon is egy kis húsvéti hangulatot egyszerűen elkészíthető díszekkel!


Papírból készült díszek

A nyuszifüzér elkészítésében már a nagyobb ovisok is részt tudnak venni. A keményebb lapra felrajzolt sablont kis segítséggel már ők is körbe tudják rajzolni. Jó kis gyakorlat a szem-kéz koordináció fejlesztésére. A vágással a nagyobbacskák próbálkozzanak, mert ez a nyuszi elég girbegurba vonalakból áll, amit nehéz az ollóval követni.



Ezek a nyuszik ugyan falmatricák, de ha papírból vágunk ki hasonlót, gyurmaragasztóval könnyen a falra ragaszthatjuk őket. Ha mégis nyuszis falmatricát szeretnél vásárolni, kattints ide, vagy ide!




Ha van otthon állatos újságotok, naptárotok vagy régi környezetismeret tankönyv, abban biztosan találtok nyuszis (vagy tyúkos, bárányos) képet. Ezt körbevágva díszíthettek vele vázát, üveget, de akár kis kartonból kivágott tojásformákra is kerülhetnek (vagy igazi tojásokra). Az üvegfelületre használhattok speciális decoupage ragasztót, de bátran ajánlom a higított faragasztót - én azzal ragasztgatok sokmindent (mert általában ez van itthon).

Nagyon egyszerűen elkészíthetőek ezek a tojás-díszek is. Különböző maradék papírokból  kell kivágni tojás formákat - még újságpapír is van közte -, félbehajtani és így összeilleszteni térbeli formává. A képen látható tojásokat varrógéppel varrták össze, de szerintem egyszerű ragasztással is elkészíthetők.


 
 Ezen a képen látható díszek pedig egyszerű papírcsíkokból készültek, de összeállíthatóak dekortapaszból is, amit például itt vásárolhatsz meg! Mindkét változat szépen mutat virágzó ágakra, vagy barkára akasztva.


 Ezt a tojásfüzért még a kicsik is segíthetnek elkészíteni. Színes csomagolópapírokból, vagy színes lapokból vágjunk ki sok-sok tojásformát és egyszerűen fűzzük fel egy cérnára, vagy vékony fonalra. Lógathatjuk ablakba, ágakra, keresztül-kasul a gyerekszobában.  

                 
Egy-egy tojást kidíszíthetünk a gyerekek fotójával is.



Ez a répa-autó és a benne utazó nyuszi igazi gyerekszobába való húsvéti dekoráció. A répát és a kerekeket a gyerekek is könnyen ki tudják vágni!
répa autó sablonja
nyuszi sablonja

Ezek a pipik olyan egyszerűek, hogy még sablon sem kell hozzájuk!





Tojásból készült díszek





Nyuszika filcből
Pipik lufiból















Képek forrása: www.livingathome.de
                       www.kidsweb.de






You Might Also Like

0 megjegyzés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images