Füzér angyalkákból

csütörtök, december 06, 2012

A karácsony hangulatához elválaszthatatlanul hozzátartoznak az angyalkák. Készülhet belőlük karácsonyfadísz, dekoráció, kedves ajándék. Ha füzért készítünk belőlük, díszíthetjük vele az ablakot, vagy a polc szélét is. Most egy egyszerű sablont mutatok meg, mert ezt a gyerekek már egyedül is ki tudják vágni. Nem kell hozzá semmi más, csak fehér papír, színes ceruza és tortapapír.



 A mi füzérünk úgy készült, hogy egy A/4-es fehér lapot hosszában félbehajtottunk és elvágtuk. Aztán harmonikaszerűen összehajtottuk úgy, hogy négy egyforma részt kaptunk. Erre rajzoltuk fel a sablont.



Természetesen ezt úgy kell kivágni, hogy a szárnyak oldalsó részét - amit a szaggatott vonal jelöl - nem vágjuk el, azok fogják összetartani a füzért. Ha a vágás után szétnyitjuk a lapot, négy angyalkát látunk egymás mellett:




Angyalkafüzér egyszerűen


Tulajdonképpen nekem ez így, ilyen egyszerűen, fehéren is tetszik, de rajzolhatunk rá arcot, kezet az angyalkáknak, vagy ragasztgathatunk rá ruhát is csipkés tortapapírból (ezzel is szívesen bíbelődnek a gyerekek).



Angyalkák tortapapír ruhában

 
Angyalfüzér - ceruzával rajzolt


Ha mi magunk (gyerekek nélkül) készítünk ilyen füzért, kivághatunk másfajta angyalszárnyat is, ami nem ennyire szögletes formájú - csak arra kell vigyázni, hogy mindig kapcsolódjanak egymáshoz a szárnyak.





Juhász Gyula: Karácsonyi köszöntés

Betlehemi csillag

Szelíd fénye mellett

Ma az égen és a földön

Angyalok lebegnek.

Isten hírvivői

Könnyezve dalolnak

Békességet, boldogságot

Földi vándoroknak.




You Might Also Like

0 megjegyzés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images