Gyertyafényes esték...

szerda, december 12, 2012

Az advent és a karácsony elképzelhetetlen gyertyák nélkül. Ahol azonban kisgyermek van a háznál nem könnyű biztonságosan elhelyezni és meggyújtani a gyertyákat, nélkülözhetetlen a felnőtt jelenléte. 
De talán nem is baj, hiszen nagyon jó dolog együtt ülni a gyertya lángja mellett és mondjuk mesét olvasni, vagy beszélgetni TV nézés helyett. Ha nincs erre időnk hétközben, vigyünk be legalább egy kis gyertyát az esti lefekvéskor a gyerekszobába, tegyünk be halkan egy karácsonyi CD-t és adjunk magunknak legalább 5-10 percet a kikapcsolódásra az egész napi rohanás után. Ha hétvégén jobban ráérünk, megvalósíthatunk egypár dekorációs ötletet az alábbiak közül is.






Ha van otthon üres üveged, készíts belőle ilyen egyszerű gyertyatartót. Akrilfestékkel, vagy sűrű temperával ecsettel lefestve ilyen "csíkos" hatású lesz az üvegfelület, de ha festékspray-t használsz, simább felületet kapsz.





Szép formájú átlátszó üvegekbe inkább színes gyertyát helyezzünk. Fölötte jól mutat az egyszerű csillagokból készített füzér, amit maradék csomagolópapír darabokból is készíthetünk. Még egy-két vattapamacs és kész a karácsonyi ablakdekoráció.





Ha nem akarjuk befesteni a mécsestartónkat, fűzzünk köré csillagfüzért. A csillagokat kivághatod sörösdoboz belsejéből is, de ekkor célszerű kettőt összeragasztani, hogy mindkét oldalán szép fényes legyen.Itt találsz hozzá ragasztót. A pöttyöcskékhez használj kifogyott golyóstollat!





Ez egy igazi kakukktojás: a gyertya farönkből, a lángja paprikából van.






Fehér tál, fehér só, fehér gyertya...ha van még ráadásként egy csillogó fehér díszünk, ami illik az ünnep hangulatához, meg is vagyunk az asztali dekorációval. Mindezt helyezhetjük egy fehérre festett faszeletre, hogy még eredetibb legyen.






Ezek a gyertyatartók gipszből készültek, de hasonlót készíthettek sógyurmából is. Ajándéknak is nagyon szép.

Sógyurma receptet itt olvashattok!






Viszonylag egyszerű ötlet, ha egy fagyis kehelybe helyeztek el terméseket, egyéb dekorációkat egy gyertyával együtt.






Szintén nem igényel sok időt ez a dekoráció sem. Egyszerű madzaggal kell áttekerni a gyertyát, majd egy darabka narancsgerezdet és csillagánizst, vagy akár fahéj rudat rögzíteni rá.











You Might Also Like

0 megjegyzés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images