Bogyós dekorációk

szerda, október 17, 2012

Most már igazán itt az ősz, lehet gyűjtögetni a bogyókat, terméseket! Csodaszép dekorációs ötleteket találtam, amihez tényleg nem kell sok minden és még kevés szakértelemmel is kivitelezhetők. Számomra a legkedvesebbek azok a díszítések, amelyekre  azt lehet mondani: egyszerűen szép!
 A bogyók gyűjtögetésénél azonban feltétlenül be kell tartani egy fontos szabályt:  figyeljetek arra, hogy a gyerekek ne kóstolják meg őket - nagyon sok mérgező van köztük!   A fontosabb mérgező termések képét megnézheted a bejegyzés végén, illetve tájékozódhatsz az alábbi linkre kattintva is:

A mérgező növények listáját itt találod!




Egy drótból hajlított szív forma feldíszítve kevés bogyós ággal és a közepén egy alma: ilyen kevés is elég ahhoz, hogy szívesen bekopogjanak hozzátok!
Nagyszerű ötlet a sütiformákat telerakni apró termésekkel! Szerintem a Technokol ragasztó is megtartja, de hobbiragasztót is használhatunk hozzá.

Ezeket a kis karikákat ablakba lógatva is el tudnám képzelni, de az asztalon is nagyon szépen mutatnak!

Ennek a dekorációnak a nagyszerűsége a részletekben rejlik. Az önmagukban kissé jelentéktelen tárgyak egymás mellé helyezve gyönyörű kompozíciót alkotnak. Egy régi teáskanna, egyszerű kis mécsesek és mintha véletlenül lennének a tányéron a sárga birsalmák, pontosan a lehajló piros bogyós ágak alatt - egy tudatosan megválasztott háttér előtt. Azt hiszem én is körülnézek a konyhában! 

Ha hiszitek, ha nem, ezek a faágat utánzó tárgyak valójában igazi vázák.
Na jó, ez már egy kicsit az advent hangulatát idézi, de a sok színes termés miatt mégiscsak őszi dekoráció.


Tökök, mint gyertyatartók, kicsit már a Halloween hangulatában.

Ugye milyen szép?

 képek forrása: www.wunderweib.de


Nézd meg jól a következő képeket! A bogyók között nagyon sok a mérgező! Ha nem vagy benne biztos, hogy gyermeked nem fogja megkóstolni az apró terméseket, inkább díszítsd a lakást csak csipkebogyóval, díszalmával no meg gesztenyével, dióval, levelekkel!

Ehhez itt találsz ötleteket!

Ha füzéreket szeretnél készíteni termésekből, kattints ide!

          Madárbirs - gyengén mérgező!
 Kökény
díszalma

 Kecskerágó (mérgező!!!)

 Tűztövis - mérgező!



Kutyabenge - mérgező!

 Hóbogyó - mérgező!


 Magyal - mérgező!
  Nadragulya - mérgező!


 Fagyal: bogyója mérgező!!!

Lampionvirág                   
Galagonya
 

You Might Also Like

0 megjegyzés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images