Mit kell vinni az óvodába?

vasárnap, augusztus 26, 2012


Az óvodára készülődéshez hozzátartozik az is, hogy számba vesszük, mi mindent kell összekészítenünk a nagy napra. Természetesen ebbe a tevékenységbe is bevonhatjuk a az új kis ovist. Örülni fog, ha ő választhatja ki a benti cipőjét, ágyneműjét, fésűjét, ha együtt pakoljátok be az ovis zsákba a váltóruhát. Minden óvoda más és más, de általánosságban elmondható, hogy az alábbi dolgokra mindenképpen szükség lesz a gyermekednek:


  • Váltóruha arra az esetre, ha leönti, leeszi magát, vagy esetleg bepisil. Ez tartalmazzon alsó- és felsőruházatot is. A mi óvodánkban egyforma kis zsákok állnak a gyerekek rendelkezésére az öltözőben a jelüknél, ott tároljuk a csereruhát, de előfordulhat, hogy neked kell vinni ruhazsákot. Egyszerű megvarrni is, de a készen kapható tornazsák is tökéletes. Ügyelj arra, hogy időnként nézd át a tartalmát, mert sokszor megesik, hogy elfogy belőle a ruha, vagy már meleg tavaszi idő van, de a váltóruhák között nincs rövid ujjú póló, rövid nadrág, vagy esetleg kinőtte a gyerek a holmikat. Nálunk ez nagyon gyakori probléma, ilyenkor az oviban tartalékban tárolt ruhadarabok közül adunk rá valamit, de ezt nem mindegyik gyerek fogadja szívesen (főleg a kisebbek).  
  •  Benti cipő. Szülői értekezleten mindig kérjük a szülőket, hogy olyan cipőt válasszanak, ami lehetőleg nem csúszik és tartja a gyermek lábát. a legjobbak a tépőzáras kis vászoncipők, de megfelel a szandál is. A papucs nagyon balesetveszélyes, ennek ellenére sokan kedvelik, pedig számtalanszor előfordult már, hogy játék közben lerepült a gyerkőc lábáról, másnak sérülést okozva. 
  • Tornazsák, benne egy kis póló és rövidnaci, illetve olyan cipő, amiben biztonságosan lehet tornázni. Akinek megfelelő benticipője van, az is tökéletes erre a célra. Bizony az ovis tornához is átöltözünk, mert a kicsik teljes erőbedobással szoktak futni, mozogni, így alaposan megizzadnak a foglalkozás végére. Szükséges ezért a kényelmes öltözék. Ne feledkezzetek meg a zokniról, mert télen jellemző, hogy harisnyanadrágban jönnek a gyerekek és tornánál - ha nincs zoknijuk - nagyon beleizzadnak, melegük van.
  • Ágynemű az alváshoz, bár van olyan óvoda, ahol ezt biztosítják a gyerekeknek. Kisebb párna, takaró, alulra lepedő. Aki fázósabb, az télen alulra kis plédet is leteríthet. A régi típusú összecsukható ágyakra (vas váz, rajta vászon huzat) szoktak kérni ráhúzható huzatot, mert az jobban kifeszül rajta, mint a ráterített lepedő. Ha szeretnél csodaszép ágyneműt, ovis zsákot, tornazsákot vásárolni gyerekednek, kattints ide:bölcsis, ovis ágynemű


Új típusú ágy



        
  
  • Törölközőt, fogmosópoharat az óvoda biztosít a gyerekeknek, bár van, aki ragaszkodik a sajátjához. Az oviban is kérünk tisztasági csomagot, ez óvodánként változó, általában szalvéta, papírzsebkendő, wc papír, folyékony szappan, fogkrém tartozik bele. Saját fésűt is vinni kell.
  • Vannak olyan óvodák, ahol kérnek különböző egyéb dolgokat is, például színes ceruzát, gyurmát, színes papírt stb. a foglalkozásokhoz. Mi ezt magunk szoktuk megvásárolni a csoportpénzből, ami egy évre 1000 Ft.Mindezeket a dolgokat jellel kell ellátnod, amit nem nagy ördöngösség belehímezni, de egyszerűen alkohol filccel is rárajzolhatod. Ha nagyon precíz akarsz lenni, akkor vásárolj varrható, vasalható, vagy öntapadó óvodai jeleket, ezt megteheted például a Játékliget webáruházban.

Színes képek, játékos feladatok a most oviba készülő kicsiknek - mindezt az Ovis lettem! játékcsomagban találod, 18 letölthető PDF oldal formájában.



Az első ovis hónapok sok újdonságot tartogatnak a 3 éves kicsiknek. Ennek a játékcsomagnak a játékai jó alkalmat adnak arra, hogy beszélgessetek a sok-sok új élményről és segítsétek a kicsik eligazodását a mindennapokban. 



Hogyan telik egy nap az oviban? Meséljétek el, mi mindent csinálnak a gyerekek, aztán rakjátok sorba a képeket!




You Might Also Like

0 megjegyzés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images